Adatkezelési tájékoztató

Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete, továbbá az Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 20. § szerint az adatkezelés megkezdése előtt az érintettel minden, az adatkezeléssel összefüggő, lényeges adatot közölni szükséges. Az adatkezelő ezen kötelezettségének ezúton tesz eleget.

Az adatszolgáltatás önkéntes, illetve – számlázás esetén – a számlázási adatok tekintetében a számviteli bizonylatok esetében kötelező.

A jelentkezési lap kitöltésével Ön, mint a konferenciára jelentkező, megadja a hozzájárulását az adatkezeléshez.

Az adatkezelő a Magyar Mentő- és Mentőtiszti Egyesület (székhelye: 1134 Budapest,Róbert Károly körút 77.), mint a konferencia szervezője.

Az adatkezelés célja és időtartama:

(1) a konferencia szervezése és megtartása céljából a kapcsolattartási adatokat legkésőbb a konferencia anyagainak utólagos elküldéséig;

(2) a számlázási adatokat a számviteli bizonylatok megőrzése céljából a számvitelről szóló 2000. évi C. törvényben meghatározott ideig;

(3) amennyiben külön hozzájárulást ad hírlevél vagy értesítések küldésére, úgy ebből a célból a kapcsolattartási adatokat (név, e-mail cím) visszavonásig, illetve

(4) a jelentkezési lapot a megrendelés megtörténtének alátámasztására a Ptk. 6:22. §-ában szabályozott 5 éves elévülési ideig kezeljük.

Az adatkezelés jogalapja az Ön önkéntes hozzájárulása, illetve jogszabály rendelkezése.

Jogorvoslat: Ön kérheti adatainak törlését és helyesbítését, illetőleg zárolását a következő e-mail címen: szabo.klara@mentok.hu.

Bármely érintett a személyes adatainak kezelésével kapcsolatos vélt jogsérelem esetén az illetékes törvényszékhez, a fővárosban a Fővárosi Törvényszékhez is fordulhat vagy vizsgálatot kezdeményezhet a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (elnök: dr. Péterfalvi Attila, 1024 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C., ugyfelszolgalat@naih.hu, +36-1-3911400, www.naih.hu)