Címlap Főoldal

Friss hírek, információk...

Továbbképző konferencia 2018 és küldöttválasztás Hajdúszoboszlón!

FIGYELEM!

A Hajdúszoboszlói konferenciára további jelentkezéseket NEM tudunk elfogadni, napijegyes jelentkezést sem! Minden hely elkelt!!

Országos Mentőszolgálat és a Mentőtiszti Egyesület közös szervezésben továbbképzést szervez 2018.03.09 -11 Hajdúszoboszlón, a hotel Silverben.

A téma: „Tömeges katasztrófa helyzetek felszámolása”.

• A katasztrófahelyzetekről általában
  • Biztonság a kárhelyen. CBRN
  • A kárhelyparancsnok szerepe, a kárhely szervezése, irányítása
  • A kárhely felmérése, METHANE
  • Triage
  • Sérültellátás katasztrófahelyzetben
  • Sérültek transzportja katasztrófahelyzetben,dokumentáció
  • A társszervek szerepe, kommunikáció, sajtó tájékoztatása
  • Tömeges események pszichés vonatkozásai

A továbbképzés akkreditált.

A konferenciáról bővebben ITT találnak információt

Jelentkezési lap ITT letölthető

Küldött jelölés:

A Magyar Mentő és Mentőtiszti Egyesület 2018.03.10. 15:00 órakor, szavazat képesség hiányában 15:30-kor küldött választó gyülést tart az Észak-Alföldi Régió (Szabolcs, Hajdú, Szolnok megye) egyesület tagjai részére. Az egyesület módosított alapszabálya a honlapon megtekinthető.

A válastáshoz a JELÖLŐ és a JELÖLT JELENTKEZÉSI LAPOK is letölthetők.

Megérkezett az ITLS könyv magyar változata!!!

Örömmel tájékoztatjuk Tagjainkat, hogy megjelent az ITLS könyv magyar nyelvű változata "Helyszíni sérültellátás" címmel! A könyv ára csak az egyesületnél 6000.-Ft, amit személyesen, vagy banki átutalással tudnak kifizetni (postai csekken történő befizetést NEM tudunk elfogadni)!

Akik megrendelték, átvehetik Budapesti irodánkban (Budapest, XIII.ker. Róbert K.krt 77). A számla igényeket és a befizetést igazoló másolatot kérjük e-mailban megküldeni szíveskedjenek!

Jogi védelem

Jogi védelem szakmai ügyekben! És egy újabb sikeresen lezárult ügy...

Felhívjuk a Bajtársak figyelmét, hogy már a rendőrségi fázisban, és ne a büntetés kiszabása után kérjék a jogi védelmet, mert a fellebbezés és az újabb bírósági procedúra jelentősen megnöveli a költségeket és csökkenti az esélyeket!

Az ingyenes tanácsadásról, valamit jogi eseteinkről bővebben ITT olvashatnak!

Szakmai anyagok

Újabb előadások kerültek feltöltésre szakmai anyagaink közé:

Dr. Zacher Gábor - Helyszíni toxikológiai esetek című előadásának bemutató diái találhatóak meg szakmai anyagaink közt...

Utoljára frissítve (2018 február 14., szerda 12:44)

Tisztelt Mentésirányító, Betegszállítást Irányító Bajtársnők, Bajtársak!

A Magyar Mentő és Mentőtiszti Közhasznú Egyesület alapszabálya szerinti tevékenysége a továbbképzések szervezése és szükség esetén jogi védelem biztosítása a tagjai számára.

Az elmúlt időben több Irányító bajtársnak adtunk jogi védelmet. A jogi segítség csak az egyesületi tagsági viszonyban a belépés pillanatától jár, vélt vagy valós szakmai hibák miatt indított esetekben.

A MMME a jogi védelmet a belépés pillanatától biztosítja a jogsegélyt! Alapszabályunk értelmében nem áll módunkban a belépést megelőző időre vonatkozó ügyekben védelmet adni.

• Így csak részleges segítséget tudtunk adni egyik irányító bajtársnőnek, aki az esemény idején még nem volt tagunk, majd az eset után 1 év múlva indított eljárást a rendőrség munkakörében elkövetett haláltokozó gondatlanság miatt. Az egyesület vezetése méltányosságból engedélyezte a jogi védelmet a rendőrségi eljárás első részében. Így sikerült elérni, hogy a halált okozó gondatlan veszélyeztetést módosították, és az  életvédelmi osztályról át került az ügy a kerületi kapitányságra.
  • Ez évi másik ügy GL irányító bajtársnak 1,5 évvel ezelőtti irányításáért indított a rendőrség. G L bajtársat  gyanúsítottként hallgatták ki. Mivel tagunk megbízásunkból az ügyvéd elkísérte, és rögtön megpanaszolta a gyanúsítást, új szakértőt kért. Már úgy néz ki, sínen van az ügy.

Ezeken az eseteken kívül még hat esetben adtunk sikeres jogi segítséget irányító bajtársaknak.

Felhívom a figyelmet, hogy több évre visszamenőleg lehet ügyet indítani egészségügyi vélt vagy valós hiányosság miatt.

Belépés:

www.mentoegyesulet .com-on letölthető belépési nyilatkozaton lehetséges. Van egyszeri belépési díj 1000 Ft és a belépési nyilatkozaton megbízást kell adni az OMSZ-nak havi 500-Ft tagdíj átutalására, amelyet levonnak az adóalapból.

A jelentkezési lapot és a belépési díjat vagy személyesen kell eljuttatni az egyesületnek,vagy átutalással. (Cím és számlaszám a honlapon.)

Tervezzük az irányítók továbbképzésének támogatását  –  akár egy wellness központban szabadidőből, kellő jelentkezés esetén.

Budapest,  2014. október 16.

Üdvözlettel:

Tóth Attila

MMME Elnök

Utoljára frissítve (2016 szeptember 21., szerda 15:03)