Címlap Főoldal

Friss hírek, információk...

Meghirdetésre került soron következő konferenciánk: Csopak 2017!

Téma: Lélegeztetés

Előzetes információk: ITT

- Az MMME az 5.5 képzést végző 48 egyesületi tagjának vizsgadíját 10000/Ft/fő azaz 480000.-Ft-al támogatta.

- Befejeződött a másodszor is elindított per amelyben munkakörében elkövetett haláltokozó gondatlan veszélyeztetéssel vádoltak meg Mt Bajtársnőnket. A  megvádolt kolléganőnk jogi védelmét a rendőrségi fázistól kezdve MMEE által megbízott ügyvéd dr. Féja András látta el, 2 éven keresztül. A per teljes felmentéssel zárult. (Ezért kérjük, hogy már a gyanúsítás fázisában jelezzék a jogi védelemmel kapcsolatos kéréseteket, igényeteket.)

Bajtársnőnk köszönőlevelét az alábbiakban olvashatják:

"Tisztelt Elnök Úr!

Ezúton szeretném megköszönni Önnek és Munkatársainak a segítséget, amit a 2015. július 06-án indult pótmagánvádas eljárás során nyújtottak, melyben foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádoltak meg. Annak ellenére, hogy már a helyszínen az ellátás során is úgy gondoltam, hogy mindent a rendelkezésre álló szakmai irányelvek, protokollok alapján tettem, a bírósági eljárás során többször úgy éreztem, hogy a szavaimat kiforgatják, egyszerűen nem akarják befogadni, amit mondok. Tehetetlennek éreztem magam.

Az Egyesület által biztosított Dr. Féja András Ügyvéd Úr szakmaisága, higgadtsága azonban nyugalmat adott nekem, érthetővé tette a jogi nyelvet és lelki támogatást nyújtott, amikor már úgy éreztem, hiába a megfeszített munka, nem ezen múlik a bírói döntés.

Nagyon jó dolog, hogy a mentődolgozók mögött egy ilyen profi csapat áll, akire számíthatnak, ha baj van. Mert hiába a lelkiismeretes, körültekintő munka, sajnos mindenkit nem tudunk megmenteni. Az érthető, hogy mindenkinek a saját hozzátartozója a legfontosabb, és az érzelmek hevében bárki, bármikor megvádolhat minket, de a mi hírnevünk is a tét, küzdenünk kell az igazunkért.

Még egyszer köszönöm az Ügyvéd Úr áldozatos munkáját, és az Egyesület támogatását, hogy védőügyvédet biztosítottak számomra. A 2015. július 06. és 2017. január 09. között megtartott öt nyilvános tárgyalást követően a Szekszárdi Járásbíróság meghozta a jogerős ítéletét, melyben a vádlottakat - köztük engem, mint II. rendű vádlottat – felmentették az ellenük foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vád alól.

Köszönettel:

Máté Adrienn"

2017. április 28-29-én kerül megrendezésre a III. Sürgősségi Orvostani Fórum Debrecenben.

A rendezvényről programjáról bővebben: SOF konferencia

A meghívó és általános információk ITT találhatóak (pdf)

Tájékoztató az egyesület által támogatott emelt szintű, 5.5-ös mentőápoló képzéssel kapcsolatban:

Klikk...

Megérkezett az ITLS könyv magyar változata!!!

Örömmel tájékoztatjuk Tagjainkat, hogy megjelent az ITLS könyv magyar nyelvű változata "Helyszíni sérültellátás" címmel! A könyv ára csak az egyesületnél 6000.-Ft, amit személyesen, vagy banki átutalással tudnak kifizetni (postai csekken történő befizetést NEM tudunk elfogadni)!

Akik megrendelték, átvehetik Budapesti irodánkban (Budapest, XIII.ker. Róbert K.krt 77). A számla igényeket és a befizetést igazoló másolatot kérjük e-mailban megküldeni szíveskedjenek!

Jogi védelem

Jogi védelem szakmai ügyekben! És egy újabb sikeresen lezárult ügy...

Felhívjuk a Bajtársak figyelmét, hogy már a rendőrségi fázisban, és ne a büntetés kiszabása után kérjék a jogi védelmet, mert a fellebbezés és az újabb bírósági procedúra jelentősen megnöveli a költségeket és csökkenti az esélyeket!

Az ingyenes tanácsadásról, valamit jogi eseteinkről bővebben ITT olvashatnak!

Szakmai anyagok

Újabb előadások kerültek feltöltésre szakmai anyagaink közé:

Dr. Zacher Gábor - Helyszíni toxikológiai esetek című előadásának bemutató diái találhatóak meg szakmai anyagaink közt...

Utoljára frissítve (2017 május 10., szerda 12:20)

Tisztelt Mentésirányító, Betegszállítást Irányító Bajtársnők, Bajtársak!

A Magyar Mentő és Mentőtiszti Közhasznú Egyesület alapszabálya szerinti tevékenysége a továbbképzések szervezése és szükség esetén jogi védelem biztosítása a tagjai számára.

Az elmúlt időben több Irányító bajtársnak adtunk jogi védelmet. A jogi segítség csak az egyesületi tagsági viszonyban a belépés pillanatától jár, vélt vagy valós szakmai hibák miatt indított esetekben.

A MMME a jogi védelmet a belépés pillanatától biztosítja a jogsegélyt! Alapszabályunk értelmében nem áll módunkban a belépést megelőző időre vonatkozó ügyekben védelmet adni.

• Így csak részleges segítséget tudtunk adni egyik irányító bajtársnőnek, aki az esemény idején még nem volt tagunk, majd az eset után 1 év múlva indított eljárást a rendőrség munkakörében elkövetett haláltokozó gondatlanság miatt. Az egyesület vezetése méltányosságból engedélyezte a jogi védelmet a rendőrségi eljárás első részében. Így sikerült elérni, hogy a halált okozó gondatlan veszélyeztetést módosították, és az  életvédelmi osztályról át került az ügy a kerületi kapitányságra.
  • Ez évi másik ügy GL irányító bajtársnak 1,5 évvel ezelőtti irányításáért indított a rendőrség. G L bajtársat  gyanúsítottként hallgatták ki. Mivel tagunk megbízásunkból az ügyvéd elkísérte, és rögtön megpanaszolta a gyanúsítást, új szakértőt kért. Már úgy néz ki, sínen van az ügy.

Ezeken az eseteken kívül még hat esetben adtunk sikeres jogi segítséget irányító bajtársaknak.

Felhívom a figyelmet, hogy több évre visszamenőleg lehet ügyet indítani egészségügyi vélt vagy valós hiányosság miatt.

Belépés:

www.mentoegyesulet .com-on letölthető belépési nyilatkozaton lehetséges. Van egyszeri belépési díj 1000 Ft és a belépési nyilatkozaton megbízást kell adni az OMSZ-nak havi 500-Ft tagdíj átutalására, amelyet levonnak az adóalapból.

A jelentkezési lapot és a belépési díjat vagy személyesen kell eljuttatni az egyesületnek,vagy átutalással. (Cím és számlaszám a honlapon.)

Tervezzük az irányítók továbbképzésének támogatását  –  akár egy wellness központban szabadidőből, kellő jelentkezés esetén.

Budapest,  2014. október 16.

Üdvözlettel:

Tóth Attila

MMME Elnök

Utoljára frissítve (2016 szeptember 21., szerda 15:03)