Címlap

Tisztelt Mentésirányító, Betegszállítást Irányító Bajtársnők, Bajtársak!

A Magyar Mentő és Mentőtiszti Közhasznú Egyesület alapszabálya szerinti tevékenysége a továbbképzések szervezése és szükség esetén jogi védelem biztosítása a tagjai számára.

Az elmúlt időben több Irányító bajtársnak adtunk jogi védelmet. A jogi segítség csak az egyesületi tagsági viszonyban a belépés pillanatától jár, vélt vagy valós szakmai hibák miatt indított esetekben.

A MMME a jogi védelmet a belépés pillanatától biztosítja a jogsegélyt! Alapszabályunk értelmében nem áll módunkban a belépést megelőző időre vonatkozó ügyekben védelmet adni.

• Így csak részleges segítséget tudtunk adni egyik irányító bajtársnőnek, aki az esemény idején még nem volt tagunk, majd az eset után 1 év múlva indított eljárást a rendőrség munkakörében elkövetett haláltokozó gondatlanság miatt. Az egyesület vezetése méltányosságból engedélyezte a jogi védelmet a rendőrségi eljárás első részében. Így sikerült elérni, hogy a halált okozó gondatlan veszélyeztetést módosították, és az  életvédelmi osztályról át került az ügy a kerületi kapitányságra.
  • Ez évi másik ügy GL irányító bajtársnak 1,5 évvel ezelőtti irányításáért indított a rendőrség. G L bajtársat  gyanúsítottként hallgatták ki. Mivel tagunk megbízásunkból az ügyvéd elkísérte, és rögtön megpanaszolta a gyanúsítást, új szakértőt kért. Már úgy néz ki, sínen van az ügy.

Ezeken az eseteken kívül még hat esetben adtunk sikeres jogi segítséget irányító bajtársaknak.

Felhívom a figyelmet, hogy több évre visszamenőleg lehet ügyet indítani egészségügyi vélt vagy valós hiányosság miatt.

Belépés:

www.mentoegyesulet .com-on letölthető belépési nyilatkozaton lehetséges. Van egyszeri belépési díj 1000 Ft és a belépési nyilatkozaton megbízást kell adni az OMSZ-nak havi 500-Ft tagdíj átutalására, amelyet levonnak az adóalapból.

A jelentkezési lapot és a belépési díjat vagy személyesen kell eljuttatni az egyesületnek,vagy átutalással. (Cím és számlaszám a honlapon.)

Tervezzük az irányítók továbbképzésének támogatását  –  akár egy wellness központban szabadidőből, kellő jelentkezés esetén.

Budapest,  2014. október 16.

Üdvözlettel:

Tóth Attila

MMME Elnök

Utoljára frissítve (2016 szeptember 21., szerda 15:03)